5 Tips voor het maken van professionele video’s met je telefoon.

 

Professionele video's maken met je smartphone is verrassend snel en gemakkelijk te leren.

 
Video's maken met een smartphone is een relatief eenvoudige en goedkope manier om waardevolle inhoud te creëren. Afhankelijk van het doel van de video, kunnen zelfgemaakte video's zelfs geschikter zijn dan professionele video's. Smartphone-video's kunnen persoonlijker en authentieker aanvoelen, omdat u rechtstreeks met uw lezers praat.

Het is wel belangrijk dat je weet hoe je een goede video zelf kan maken. In deze blog geef ik 5 tips voor het maken van je eigen video’s.
5 Tips voor het maken van professionele video’s met je telefoon.
 

Tip 1: Goede belichting is essentieel

Belichting maakt een enorm verschil in de kwaliteit van een professionele video, dus maak dit een van uw topprioriteiten tijdens het filmen. Als je geen goed licht gebruikt, ziet je video er waarschijnlijk amateuristisch uit, ook al is hij op elke andere manier geweldig.

De zon is een van de beste lichtbronnen voor video. Als je bij natuurlijk licht filmt, doe je best om je opnamen 's ochtends of' s avonds te filmen, als het licht zachter is. Middaglicht van recht boven je hoofd kan zorgen voor harde schaduwen op je onderwerpen.

Tip 2: Hou je beeld stabiel

Bewegende beelden zorgen ervoor dat elke professionele video eruitziet als een thuisfilm (en het kan je kijkers zeeziek maken). Het is moeilijk om een camera volledig stil te houden, dus probeer je camera op een statief te zetten (of een stapel boeken).

Als je beelden toch nog schokkerig zijn kan je ze achteraf nog stabiliseren. Gebruik dan apps als: Emulsio of Deshake

Tip 3: Audio is even belangrijk als beeld

Je audiokwaliteit is belangrijker dan je professionele videokwaliteit. De meeste mensen zijn bereid om een video te bekijken die niet in HD is opgenomen Maar wazige, onduidelijke audio is meestal genoeg om iemand binnen enkele seconden na het starten van een video de video weer te stoppen.

Neem de video op in een rustige ruimte, waarin de audio duidelijk en luid genoeg doorkomt om goed te klinken.
 
 

Tip 4: Horizontaal of verticaal

Maak een bewuste beslissing over de manier waarop u de telefoon vasthoudt tijdens het opnemen - horizontaal of verticaal. Als je van plan bent de video op YouTube te plaatsen, is horizontaal bijna altijd de juiste keuze. Als je iets op Facebook of Instagram of Snapchat plaatst, is verticaal misschien beter.
 
 

Tip 5: Gebruik de juiste apps

Vaak heb je extra apps nodig om je video of audio te bewerken. Dit is een selectie van de apps die ik aanraad te gebruiken.
Adobe Premiere Clip
Filmmaker Pro - Video Editor
Splice - Video Editor & Maker
 
 

Kan ik je hierbij helpen? Of wil je meer informatie?