5 Tips voor het maken van een testimonial video

 

Er is niets beter dan een echte klant die verteld over jouw product of dienst!

 
De reden dat testimonials werken is omdat het geen sterke verkooppraatjes zijn, ze komen met een neutrale blik en creëren op die manier vertrouwen bij mogelijke klanten.

Vraag een aantal van uw beste klanten om mee te helpen met een korte video-getuigenis van 30 seconden tot 1 minuut te maken waarin u deelt hoe uw bedrijf hen heeft geholpen.

In deze blog geef ik u 5 tips hoe u hier mee kan starten
5 Tips voor het maken van een testimonial video
 

Tip 1: Doe het zonder script

Om de video authentiek te houden, heb je authentieke antwoorden nodig. Schrijf geen script maar laat je klant het in zijn eigen woorden vertellen.

Tip 2: Wat waren de problemen van de klant

Met welke problemen worstelde je klant voordat ze jouw product vonden? Wat was het probleem en hoe hielp je product daarmee. Meer mensen zullen dezelfde problemen hebben en die mensen zullen zien dat je product of dienst daarmee helpt.

Tip 3: Bewerk de video niet te veel

Als je je video te veel knipt en bewerkt, krijg je misschien een strak resultaat, maar verliest de spontaniteit en geloofwaardigheid. Je wilt niet dat mensen denken dat je alleen de fragmenten hebt gebruikt die handig voor je waren.

Tip 4: Geef de klant tijd

Het is beter om te veel video beelden te hebben dan te weinig. Geef de geïnterviewde voldoende tijd om elk onderwerp uit te werken en uit te leggen.

Tip 5: Kies je locatie

De achtergrond, de context en de compositie van de video zijn essentieel voor het maken van een goede video. Zorg ervoor dat je alle mogelijke opnamelocaties verkent om de beste optie te kiezen voor het type video dat je wilt maken.
 
 

Kan ik je hierbij helpen? Of wil je meer informatie?